Sanofi

HOGYAN HAT A RHINOSPRAY PLUS?

A Rhinospray Plus kiszerelésének, hatóanyagának és a benne lévő illóanyagoknak köszönhetően gyors* és órákon át tartó hatást biztosít.

Orrcsepp vs. Orrspray

A hagyományos orrcseppek helyett az orrspray-k korszerűbb megoldást jelentenek. Az oldatot a spray-k szórófeje finom cseppekké porlasztja, amelyek még olyan helyekre is eljutnak, ahová az orrcsepp nem. Az oldat egyenletesen oszlik szét, így csökken a nyálkahártya irritációja. Mivel minden egyes spricceléssel pontosan ugyanannyi hatóanyag jut a megfelelő helyre, hatásosabb és gazdaságosabb megoldást nyújt a hagyományos orrcseppekhez képest.

RHINOSPRAY PLUS TRAMAZOLINNAL ÉS ILLÓANYAGOKKAL

Tramazolin hatóanyag
A tramazolin-hidroklorid-monohidrát az orrban lévő hajszálereket összehúzva hatékonyan csökkenti a nátha vagy az allergiás rhinitis következtében megnövekedett nyáktermelést, illetve az orrnyálkahártya duzzanatát enyhítve megszűnteti az orrdugulást. Az orrjáratba történő permetezést követően perceken belül kifejti hatását, és órákon át biztosítja a szabad légzést.

Illóanyag tartalommal
A tramazolin hatását három illóanyag egészíti ki, melyek az orrjáratban hűsítő, felszabadító érzetet nyújtanak.

Hogyan hat a rhinospray plus?

Az illóanyagokról általánosságban

Kámfor:1,2

  • Indiában, Japánban és Tajvanon élő sudár örökzöld, a Babérfélékhez tartozó kámforfa törzséből, ágaiból, kérgéből és gyökeréből desztillálással készítenek illóolajat.
  • A kámfor serkenti a keringést, az idegrendszeri működést, gyulladás- és görcsoldó, emésztést segítő, parazitaölő szer.
  • A keleti orvoslásban a bronchitistől kezdve a sebgyógyuláson, asztmán, menstruációs görcsökön át a köszvényig sokmindenre javasolják, főként külsőleg.

Eukaliptuszolaj:3

  • Az illóolaj az Indonéziában honos örökzöld eukaliptuszfa levelein található mirigyekből távozik a külvilágba, s már a fák közelében igazolható fertőtlenítő hatása.
  • Illata erős, fajtától függően citromostól csípősig sokféle lehet.
  • Belélegezve sok fajta légúti bajra jótékony hatású. Fertőtlenít, lázat, fejfájást, reumás panaszokat csillapít. Frissít, segíti a légzést és az agy oxigénellátását.
  • Mindazonáltal lehetnek mellékhatásai, ezért óvatosan kell adagolni. Közvetlenül nem lehet használni.

Mentol:3

  • A mentafélék nemzetségének valamennyi tagjában előfordul.
  • Külsőleg alkalmazva vagy beszippantva hűsítő, nagyobb koncentrációban enyhén melengető, égető érzést vált ki.
  • Viszketést és fájdalmat csökkentő, valamint fertőtlenítő és görcsoldó hatása ismert. A meghűléses náthák bevált ellenszere.

6 éves kortól alkalmazható
A Rhinospray plus már 6 éves kortól biztonsággal alkalmazható gyermekek esetében is.
Figyelem: bizonyos illóanyagok csecsemőknek és 3-5 éves korig kisgyermekeknek sem ajánlottak, de a szobában, esetleg az ágyneműn elhelyezett egy-egy csepp (inkább mentolmentes) illóolaj-keverék jótékony hatását nekik sem kell nélkülözniük.

A szénanátha tüneteit is enyhíti
A Rhinospray plus a megfázásos orrdugulás mellett az allergiás rhinitis miatti orrdululás enyhítésére is hatásos.

Hatását klinikai kutatások bizonyítják
A tramazolin nyálkahártya-összehúzó hatása mellett az eukaliptol-mentol-kámfor illóolaj-keverékről is kimutatták, hogy rhinitises betegeknél egyértelműen javítja a légzést, megvédi az orrnyálkahártyát a kiszáradástól, nem veszélyezteti csillós hámját, hosszabb távon alkalmazva sem veszti hatását, és nem okoz mellékhatásként orrdugulást. Különösen elalvás előtt fontos, hogy az orrlégzés útja tiszta, átjárható legyen.

Tudta?
A Rhinospray plus 1,265 mg/ml oldatos orrspray az egyetlen termék a hazai piacon, amelynek fő hatóanyaga a tramazolin, mely az orrnyálkahártya, pl. közönséges meghűlés vagy szénanátha esetén kialakuló (az orr eldugulásához vezető) duzzanatának mérséklése is kiváló.MAT-HU-2100221 (2021.03.09.)

*5 percen belül hat.

1. The Editors of Encyclopaedia Britannica, Camphor Chemical Compound, 1998

2. WebMD, Camphor

3. The Herbal Resource, Eucalyptus Globulus – Health Benefits and Side Effects

4. The Herbal Resource, Peppermint – Health Benefits and Side Effects