Sanofi

Rhinospray plus®

 • A Rhinospray® plus gyermekek esetében is alkalmazható?

  Igen. A Rhinospray® plus felnőttek és iskolás gyermekek esetében alkalmazható, 6 éves kortól.

 • Mennyi ideig alkalmazható a Rhinospray® plus?

  A Rhinospray® plus, az összes többi duzzanatcsökkentő orrspray-hez hasonlóan, rövid távú használatra alkalmasak nátha esetén.
  Orvosi tanács nélkül ne használja 7 napnál hosszab ideig a Rhinospray® plus-t. Ennyi idő alatt a náthából általában fel lehet épülni.
  A Rhinospray® plus újabb alkalmazására lehetőleg csak több napos szünet után kerüljön sor.
  Ez az orrnyálkahártyának a túlságosan hosszú, megszakítás nélküli használat következtében fellépő károsodása megakadályozására irányul.

 • Szénanátha esetén is használhatom a Rhinospray® plus-t?

  Igen, de nem hosszú távon.
  A duzzanatcsökkentő orrspray-k az orrlégzés szénanátha miatti nehezebbé válása esetén is csökkentik a nyálkahártya duzzanatát.
  Ezáltal az orron át történő légzés ismét lehetővé válik. Az allergiás nátha mindazonáltal tovább tart, mint egy meghűlés okozta nátha. A duzzanatcsökkentő orrspray-k azonban nem alkalmasak a hosszú távon történő alkalmazásra. Ezért a Rhinospray® plus csupán rövid távon, egy 5-7 napos időszakon keresztül alkalmazható a panaszok enyhítésére szénanátha esetén. A segítségével áthidalható például az az időszak, amíg a kortizontartalmú orrspray-k elkezdik kifejteni hatásukat az allergiával szemben.

 • Hogyan kell alkalmazni a Rhinospray® plus-t?

  Ha az orvos nem javasol más adagolást, akkor az adagolás: szükség szerint akár 3-szor naponta egy permetezésnyi Rhinospray® plus orrspray mindkét orrnyílásba. Az adagolás az egyéni érzékenységtől és a klinikai hatástól függ.