Sanofi

"Nem folyik végig a torkomon és kíméletes - nekem bevált!"

Barócsy Veronika telente megfázáskor, tavasszal pedig allergiás orrdugulásra is a használja a Rhinospray plust. Nagyon szereti, hogy eukaliptuszillatú, és azt is, hogy autóban is tudja használni.
- Az illatát nagyon szeretem! - mondja a fiatal, gyermekes édesanya. - Finom illóolajok vannak benne, az eukaliptusz nagyon jól esik a bedugult orromnak, mert ez nem az a szúrós, csípős, irritáló szag, hanem egy kellemes, finom, selymes illat.
Azt is nagyon szeretem benne, hogy nem csepp, hanem spray. Én ugyanis sokat autózom, és szükség esetén ilyenkor is használom az orrdugulás ellen. Ha orrcsepp lenne, nem is tudom, mit csinálnék! Mégsem dobhatom magam hanyatt a kocsiban, ha bedugult az orrom?! Szóval nagyon jó, hogy ülve tudom használni. És ugyanez igaz a munkahelyre - ott is kényelmesebb ez a forma. És persze azt is szeretem, hogy nem is folydogál végig a torkomon, mint ahogy azt régebben az orrcseppeknél tapasztaltam.

 

Sokféle készítménnyel próbálkozott, mielőtt rátalált a Rhinospray plusra?
- Csak néhánnyal. Orrcseppet, illetve a sima tengervizes spray-t próbáltam ki, de annak semmilyen hatását nem éreztem, nem dugult ki tőle az orrom. Aztán egy másik orrspray-t próbáltam ki, az hatott ugyan, de 1 nap használat után már vérzett az orrom tőle. Nem bírtam – úgy látszik, érzékeny az orrom. Ekkor próbáltam ki a Rhinospray-t. Tökéletesen kidugította az orrom, és kíméletesebb volt, nem okozott orrvérzést, kiszáradást, egyáltalán nem voltak kellemetlen tünetek, mellékhatások.

 

Gyakran használja ezt az orrspray-t?
- Ha már kicsit folyik az orrom, rögtön elkezdem használni a Rhinospray-t, mert azt tapasztaltam, hogy így néha ennyivel meg is úszom a megfázást, tehát sikerül az elején megfogni a náthát, és gyorsan meggyógyulok. Éjszakára mindenképpen befújom az orromba, mert így tudok rendesen aludni. Mielőtt erre a készítményre rátaláltam, gyakran ébredtem úgy megfázásos időszakban, hogy megduzzadt az orrnyálkahártyám és nem kaptam levegőt.
Általában napi 3 befújás elég, amikor télen a nátha miatt használom az Rhinospray-t: ébredés után, délután, végül lefekvés előtt. És 3-4 nap alatt túl is vagyok az egész orrdugulásos mizérián.

 

Használja más is a családban?
- Igen, én ajánlottam, hogy próbálják ki, és – lehet, hogy nem hiszi el – a férjem, a testvérem és a szüleim is ezt használják, és nekik is jó tapasztalataik vannak.

 

Mit csinál a "maradékkal"?
- Ha nagyon sok marad az üvegben miután meggyógyultam a náthából, akkor lemosom a spray "csőrét", fertőtlenítem, és úgy teszem el a gyógyszerek közé. Mert maga a spray-ben lévő folyadék nem viszi át a fertőzést, hiszen teljesen zárva van. Csak a fúvókán lehet baktérium vagy vírus. Ezért azt lemosom. Ha viszont már csak kevés marad az üvegben, akkor ki szoktam dobni.

 

Tavasszal is szüksége van a Rhinospray-re?
- Igen, mert egyes fákra, mogyoróra (ami már márciusban virágzik!) allergiás vagyok, ilyenkor rendszeresen használom a Rhinospray-t. Nekem nagyon bevált, tényleg megszünteti az orrdugulást. Allergiás náthánál napi 4-szer használom, és így sokkal könnyebben vészelem át ezt az időszakot.